Rehabilitációs foglalkoztatás

azaz fogyatékkal élők, illetve megváltozott munkaképességű emberek hatékony támogatása a munkaerőpiacon.

Szociális tevékenység

azaz Szeged preferált szervezeteként szociális hátrányok leküzdésében is dolgozunk.

HappyStudent projekt

azaz informatikai akadálymentesítés az oktatásban.

Rehabilitációs foglalkoztatás

azaz fogyatékkal élők, illetve megváltozott munkaképességű emberek hatékony támogatása a munkaerőpiacon.

Kezek összefogása, amely az együttműködést jelképezi.

Cégünk eredendően azért jött létre, mert az alapító tulajdonos születéskor szerzett siketséggel határos halláskárosodásával számtalan hátrányos megkülönböztetést szenvedett el mind a nyílt munkaerőpiacon, de még a védett munkaerőpiacon is. Ezért az állam által is elismert akkreditált foglalkoztatóként azért dolgozunk, hogy senkit ne érjen azért hátrány, mert születésétől fogva egészségkárosodott, vagy baleset, betegség miatt került kiszolgáltatott helyzetbe. Másrészt az is szolgálatunk része, hogy nem engedünk teret az önsajnálatnak, a felelősség elhárításnak, így a minőség, a hozzáállás, a másikra való odafigyelés tekintetében nem képezhetnek kivételt megváltozott munkaképességű munkavállalóink. A szükséges védelem mellett felkészítjük és támogatjuk őket abban, hogy a nyílt munkaerőpiacon is helyt tudjanak állni, ezért a cégen belül is ehhez igazodó elvárásoknak, nyomásnak tesszük ki őket már akit lehet és azt is fokozatosan. Az állam pályázati forrással támogatja ezt a tevékenységet, ami arra elég, hogy részmunkaidőben tudjuk foglalkoztatni őket és a működési költségek egy részét is fedezi. De már fejlesztésekre, modern eszközök beszerzésére, akadálymentesítésre, jobb munkakörülmények kialakítására, közösségépítő tevékenységekre, szociális problémáik megoldásához már szükségünk van egyéb bevételekre is. E célokat szolgálja honlapkészítésből származó bevétel profitja, valamint lehetőség van közvetlen támogatásra is adomány formájában. Kérésre tételesen elszámolunk az adomány felhasználásáról, semmiképpen nem fordítjuk vezető tisztségviselők javadalmazására és megjelölt cél esetében pedig szigorúan csak arra fordítjuk, amire az adományozó megkér minket.

Szociális tevékenység

azaz Szeged preferált szervezeteként szociális hátrányok leküzdésében is dolgozunk.

Gyerekeknek adományoznak.

Szeged városa preferált szervezetté nyilvánítással ismerte el a rászorulók támogatásában nyújtott segítségünket, az önkormányzat által fenntartott szociális intézmények lakóit segítettük támogatóink által biztosított jó minőségű, új vagy újszerű tárgyi adományokkal. Szorosan együttműködünk érdekvédő és szociális hátrányok leküzdéséért küzdő társadalmi és civil szervezetekkel, megosztva velük szakmai, érdekvédő tapasztalatainkat és meglévő eszközeink, infrastruktúránk használatával támogatjuk őket. Kapcsolatot hozunk létre a potenciális támogatók és a rászorulók között, közvetítő szerepet töltünk be. Kiemelhető együttműködésünk a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvánnyal (www.azanyaotthon.hu), amelynek keretében a családon belüli erőszak veszélyének kitett szülők és gyermekeik helyzetén igyekszünk minél nagyobb mértékben javítani. Esetleges adományukkal ezen célokat is támogatni tudják. Előre is köszönjük!

HappyStudent projekt

azaz informatikai akadálymentesítés az oktatásban.

oktatási felületet ábrázoló kép learning felirattal.

2019-ben meghirdetett INVITECH pályázat keretében 2020-ban 500.000 Ft-os támogatást kaptunk arra, hogy a felsőoktatásban csökkentsük a fogyatékkal élők hátrányát a vizsgák során, de magában az oktatásban is szeretnénk nyomatékosítani az akadálymentesítés gondolatát. A HappyStudent akadálymentes vizsgáztató rendszer célja az, hogy úgy adjon egyenlő esélyt pl. egy vak diák számára a vizsgák, különösen az online vizsgák területén, hogy előnye nem származik belőle és az oktatónak sem kell külön odafigyelnie rá, vagyis nem növeli az amúgy is túlterhelt oktatók gondjait. Úgy tudja levizsgáztatni fogyatékkal élő diákjait, hogy nem sérti senki igazságérzetét, hogy nekik könnyebb, de az oktatónak sem lesz plusz munkája a vizsgaanyag megosztása során. A pályázati forrás csak egy ingyenes, nyílt forráskódú alapverzió kifejlesztésére elegendő, ami várhatóan 2021 március végéig elkészül, a továbbfejlesztésre, a szélesebb körű megismertetésre további forrásokra lesz szükség, amit igyekszünk pályázati forrásokból, a honlapkészítés bevételeiből is finanszírozni, de itt is jól jön minden egyes forintnyi támogatás. A projektről több cikk is van Blog rovatunkban, médiában történt tudósításokról pedig itt találhat információkat!